Hämeenlinnaan luotiin maailman suurin lumipiirros – upea näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hämeenlinnassa sijaitsevalle pellolle ilmestyi viikonlopun aikana näyttävä kuvio. Pellolle luotiin Suomen suurin lumipiirros, joka on halkaisijaltaan jopa 220 metrin kokoinen. Upeaa näkyä esitellään Youtubessa julkaistulla drone-videolla.

Lumipiirros esittää meritähteä ja muita mereneläviä. Tempauksen suunnitteli it-konsultti Janne Pyykkö, ja sitä oli mukana luomassa yhteensä 13 lumikenkäilijää. Pyykkö kertoo Youtubessa heidän kävelleen yhteensä 80 kilometrin edestä luodakseen erilaisista kuvioista koostuvan kokonaisuuden lumeen.

Pyykkö suunnitteli myös viime vuonna Espoon Löfkullan golfkentälle noin vuosi sitten luodun valtavan lumipiirroksen, joka sai huomiota ulkomaillakin. Ilta-Sanomien mukaan lumikuvio luotiin tänä vuonna Hämeenlinnassa sijaitsevalle pellolle Espoota otollisempien sääolosuhteiden vuoksi.