Nastakengistä tuli talven hittituote – nettikauppa kasvanut räjähdysmäisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kulunut talvi on ollut sään vaihtelun vuoksi erittäin liukas. Pihojen ja teiden muututtua potentiaalisesti vaarallisiksi jääkentiksi moni suomalainen onkin ottanut käyttöönsä liikkumista helpottavat nastakengät tai kenkiin asetettavat liukuesteet.

Maksupalvelu Klarnan tiedotteen mukaan nastakenkien suosio on noussut kuluneen talven aikana pilviin. Nastakenkien verkkomyynti on kasvanut joulukuun 2021 ja tammikuun 2022 aikana jopa 144 prosenttia edellisvuosien samaan ajanjaksoon verrattuna. Irrotettavien liukuesteiden myynti on puolestaan noussut 210 prosentilla.

– Nastakengät ovat selkeästi löytäneet tänä vuonna uusia yleisöjä, ja nämä tulokset yllättivät jopa meidät, kertoo Klarnan Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman tiedotteessa.

Nastakenkiä on tarjolla erilaisina malleina niin vapaa-ajan käyttöön, retkeilyyn kuin liikuntaankin. Liukuesteet voi puolestaan kiinnittää jo valmiiksi kotoa löytyvien talvikenkien pohjiin.