Netflix työstää elokuvaa Bioshock-hittipeleistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittuun Bioshock-pelisarjaan perustuvaa elokuvaa on suunnteltu jo vuosien ajan, mutta toistaiseksi elokuvaversio ei ole toteutunut. Nyt suoratoistopalvelu Netflix kokeilee onneaan peliin perustuvan elokuvan suhteen.

Deadline-sivuston mukaan Netflix tuottaa Bioshock-elokuvan yhteistyössä peliyhtiö Take-Two Interactiven ja 2K:n kanssa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, ketä elokuvan ohjaajaksi, käsikirjoittajaksi tai pääroolien näyttelijöiksi on kaavailtu. Tässä vaiheessa epäselvää on myös se, mihin pelisarjan osaan elokuva perustuu.

Ensimmäinen Bioshock-peli sijoittuu Rapture-nimiseen merenalaiseen kaupunkiin, jonka salaperäinen liikemies perusti unelmiensa yhteiskunnaksi. Pelin pohjalta alun perin suunnitellun elokuvaversion ohjaajaksi kiinnitettiin The Ring ja Pirates of the Caribbean -elokuvien ohjaaja Gore Verbinski. Hanke kuitenkin kariutui vain viikkoja ennen kuvausten suunniteltua alkamista ohjaajan ja studion erimielisyyksiin, jotka liittyivät erityisesti budjettiin ja ikärajaan.