Nyt on mansikalla kokoa! Painaa ennätykselliset 289 grammaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhden mansikan paino vaihtelee tyypillisesti muutamasta pariinkymmeneen grammaan. Nyt hämmästystä on herättänyt valtava mansikka, joka vastaa kooltaan useita marjoja.

Israelilaisen Ariel Chachin kasvattama mansikka on 18 senttiä pitkä, neljä senttiä paksu ja ympärysmitaltaan 34 sentin kokoinen. Mansikka kasvoi Chachin Strawberries in the Field -perheyrityksen tilalla Kadima-Zoranissa. Mansikka kuuluu suuresta koostaan tunnettuun Ilan-lajikkeeseen.

Chachin mansikka painaa huikeat 289 grammaa. Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut kyseessä olevan painavimmaksi todistetusti kasvanut mansikka. Edellinen ennätys kuului Japanissa kasvatetulle 250 grammaa painaneelle marjalle.

@guinnessworldrecords Heaviest #strawberry 🍓 289 g (10.19 oz), grown by Ariel Chahi 🇮🇱 #fruit ♬ original sound – Guinness World Records