Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kilpailut Suomeen – järjestetään loppukesästä Vantaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat järjestetään Vantaalla 30.7. – 7.8.2022. IFAF Women´s World Championship 2022-turnaukseen osallistuvat isäntämaa Suomen lisäksi edellisten MM-kisojen mitalistit USA, Kanada ja Meksiko sekä lisäksi Australia, Iso-Britannia, Saksa ja Ruotsi.

Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla järjestettävät MM-kisat ovat lajin historian järjestyksessään neljännet. Naiset ovat taistelleet maailmanmestaruudesta 2010 Ruotsissa, 2013 Suomessa ja 2017 Kanadassa. Yhdysvaltain joukkue on vienyt tähän mennessä kaikki tarjolla olleet mestaruudet. Suomi on ainoana Euroopan maana onnistunut voittamaan kovatasoisissa kisoissa MM-mitaleja itselleen yltäen pronssille 2010 ja 2013. Vuoden 2017 kisoissa Suomi sijoittui viidenneksi.

– Olen äärimmäisen ylpeä, että saamme järjestää naisten MM-lopputurnauksen jo toisen kerran Vantaalla. Vuoden 2013 kotikisoista saimme erinomaista näkyvyyttä lajille ja erityisesti paljon uusia naisharrastajia. Tulevan kesän kisat tarjoavat myös läpileikkauksen naisten amerikkalaiseen jalkapalloon maailmanlaajuisesti ja toivotankin kaikki tervetulleeksi Vantaalle katsomaan kuka voittaa maailmanmestaruuden tällä kertaa, SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kertoo.