Vihdoinkin! Lunta riittää hiihtolomalaisille myös Etelä-Suomessa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Useana viime vuonna hiihtolomalaiset ovat joutuneet matkustamaan talviurheiluharrastusten perässä Lappiin tai Alpeille. Nyt lunta riittää Etelä-Suomessakin, eikä laskettelulomalle tarvitse välttämättä lähteä kotikulmia kauemmas.

– Tänä talvena poikkeuksellisen aikaisin alkanut laskettelukausi ja koko maassa pitkään jatkunut talvinen sää ovat varmistaneet ihanteelliset olosuhteet hiihtolomien viettoon. Vaikka ennen lomia saimme Etelä-Suomeen lämpimän ja sateisenkin sääjakson, se ei vaikuta keskusten lumitilanteeseen tai rinteiden kuntoon, sillä rinteiden kunto varmistetaan sään vaihteluita ja kulutusta hyvin kestävällä tykkilumella, Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) toiminnanjohtaja Harri Lindfors kertoo.

Hiihtokeskukset ovat auki kautta maan. Hiihtolomien ajaksi rinteisiin odotetaan suurta määrää lomailijoita, mikä on mukava piristysruiske talviajan matkailulle.