Hätälasku Mallorcalle oli huijaus – parikymmentä matkustajaa karkasi paratiisiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Marokon Casablancasta Istanbulin Turkkiin matkalla ollut lentokone teki hätälaskun Mallorcan saarelle viime vuoden marraskuussa. Lentokone joutui käyttämään poikkeuksellista reittiä, koska yksi Air Arabian lentokoneella matkustaneista miehistä sai sairauskohtauksen.

Lentokenttä laskeutui Palman lentokentälle, Välimerelle. Kun potilasta siirrettiin koneesta ambulanssiin, karkasi lentokoneesta samaan aikaan parikymmentä muuta matkustajaa. Sairaalassa selvisi, että sairauskohtauksen saaneella miehellä ei ollut mitään terveydellistä ongelmaa ja hänen epäiltiin esittäneen sairauskohtauksen.

Mies pidätettiin, ja häntä epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä. Potilaan mukaan lähti sairaalaan toinen matkustaja, joka katosi nopeasti sen jälkeen. El Pais -julkaisun mukaan poliisi otti myöhemmin kiinni 12 ihmistä, mutta muiden olinpaikkaa ei tiedetä. Lentokenttä oli suljettuna neljä tuntia episodin vuoksi.