Huonokuntoiset tiet rikkovat autoja Etelä-Suomessa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teillä liikkuvia on varoitettu talven vaihtelevien kelien aiheuttamista ongelmista. Vilkkaimpien teiden päällysteet ovat vaurioittuneet nopeasti, mikä on aiheuttanut vahinkoja ajoneuvoille. ELY-keskus varoittaa tiedotteessaan vilkkaiden teiden huonosta kunnosta.

Päällystevaurioiden syynä on veden jäätyminen ja sulaminen päällysteen huokosissa sekä veden ja liikenteen aiheuttama rasitus. Tienkäyttäjiltä edellytetään tarkkaavaisuutta liikenteessä. Myös esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisi on varoittanut ilmiöstä.

Kelirikkoa on muun muassa Vantaan Katriinantiellä, jossa useampi ajoneuvo on ilmiön vuoksi vaurioittunut. ELY-keskuksen mukaan nopeusrajoituksia lasketaan ongelmallisimmilla osuuksilla tilapäisesti vaurioiden korjaamisen ajksi. Uudelleenpäällystämisohjelmassa priorisoidaan vilkkaiden teiden huonokuntoisimpia osuuksia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.