Odottamaton löytö Ruotsissa – koulussa pesii myrkyllisiä ruskohämähäkkejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin Sandvikenissä on tehty odottamaton eläinlöytö. Paikallisista oppilaitoksista löydettiin ihmetystä aiheuttaneita hämähäkkejä, jotka ovat nyt paljastuneet myrkyllisiksi ruskohämähäkeiksi.

Ensimmäinen mysteerihämähäkki löydettiin Arnbertarbladet-lehden mukaan Sandvikenissa sijaitsevasta oppilaitoksesta marraskuussa. Sen jälkeen ötököitä löydettiin myös paikallisesta lukiosta ja kansainvälisen yrityksen tiloista. Tunnistettavaksi lähetetyt hämähäkit paljastuivat chileläisiksi ruskohämähäkeiksi, eli Loxosceles laeta -lajin edustajiksi.

Ruskohämähkkien luonnollinen levinneisyyalue sijaitsee Etelä-Amerikassa, mutta ne ovat levittäytyneet vuosien saatossa myös pohjoisemmille alueille. Suomessa lajia esiintyy Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Ruskohämähäkkien uskotaan päätyneen museoon hedelmälastin mukana 1960- tai 1970-luvulla.

Ruskohämähäkin purema voi olla kivulias ja vaurioittaa kudosta purema-alueen ympäriltä. Pahimmillaan purema voi johtaa jopa kuolemaan. Ruskohämähäkit kuitenkin välttelevät ihmisiä ja viihtyvät piilossa pimeissä tiloissa.