Pelastustoimen tehtävämäärät kasvaneet Helsingissä – ambulanssi soitetaan tuhansia kertoja useammin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin pelastuslaitoksella oli viime vuonna 9.438 hälytystehtävää ja 63.888 kiireellistä ensihoidon tehtävää. Ensihoidon tehtäviä oli viime vuonna noin 7.000 enemmän kuin vuonna 2020.

Suurimman tehtäväryhmän, noin 35 prosenttia, muodostivat peruselintoimintojen häiriöt. Näihin kuuluvat muun muassa rintakipu, hengitysvaikeus, aivohalvaus, tajuttomuus, elottomuus. Suurin yksittäinen tehtäväryhmä oli kaatuminen, joista hälytykset käsittivät 15 prosenttia.

Ensihoito on osa terveydenhuollon päivystyspalvelua, joka vastaa äkillisesti sairastuneen tai vammautuneen potilaan tilanarviosta ja ensihoidosta tapahtumapaikalla sekä tarvittaessa kuljetuksesta terveydenhuollon päivystyspisteeseen. Pelastuslaitosta työllistivät eniten liikenneonnettomuudet. Rakennuspaloja oli Helsingin alueella viime vuonna 97 kappaletta. Eniten tulipaloja aiheutti huolimaton ihminen, joka valmisti ruokaa.