Tämä on Euroopan paras matkakohde 2022 – yllätysvoittaja peittosi perinteiset paikat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yli puoli miljoonaa turistia 182 eri maasta on äänestänyt Euroopan parhaita matkakohteita vuodelle 2022. Nyt 400 kohteen joukosta on valikoitunut 20 eniten äänestettyä kaupunkia. Nämä eurooppalaiset matkakohteet saavat kantaa markkinoinnissaan Best European Destinations 2022 -titteliä.

Vuoden 2022 voittajaksi äänestettiin Slovenian pääkupunki Ljubljana. Kyseinen kaupunki sopii uteliaille ja seikkailunhaluisille matkailijoille. Kaupungissa kävelee helposti trendikkäästä putiikista autenttiseen ostosparatiisiin, trendikkääseen ravintolaan tai hauskaan kahvilaan linnunlaulua kuunnellen.

– Kaupunki on jännittävien salaisuuksien ja luonnollisten ilojen aarreaitta. Slovenian ylpeä ja vihreä pääkaupunki kutsuu kaikkia matkaajia, jotka kaipaavat kulttuuria, taidetta, viihdettä ja rennon tunnelman tarjoilevia, suuria viheralueita.