Barbie Girl -hitti täyttää 25 vuotta – tältä Aqua näyttää nykyään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalaisen eurodance-yhtye Aquan Barbie Girl nousi maailmanlaajuiseksi jättihitiksi 1990-luvun lopussa. Barbie-nuken elämästä humoristiseen sävyyn kertova kappale täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Aqua teki taannoin vierailun brittiläisen BBC-kanavan Top of the Pops -ohjelman erikoisjaksossa. Yhtye jakoi Instagramissa ohjelman kuvauksissa otetun kuvia, joista selvää miltä jäsenet näyttävät nykyään. Aquan 90-luvun värikäs ja räiskyvä tyyli on vaihtunut hieman hillitympään ilmeeseen.

– Meillä oli mahtavat jutustelut BBC:n Ryan Saundersin kanssa Top of the Pops 1994-1997 -ohjelmaa varten. Pääsimme verestämään muistojamme. Vau!, kuvatekstissä luki.

Barbie Girl nousi valtavaksi hitiksi muun muassa Iso-Britanniassa, jossa se pysytteli listaykkösenä neljän viikon ajan. Kappale herätti musiikkivideoineen myös kohua, ja leluyhtiö Mattel syytti Aquaa oikeudessa tavaramerkkirikkomuksesta. Oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen.