Koko Suomessa on lunta reilusti tavallista enemmän – idässä jo kainaloihin asti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on helmikuun loppupuolella tilastojen mukaan tyypillisesti maan etelä- ja lounaisosassa 10–30 senttimetriä, maan kaakkois- ja keskiosassa noin puolisen metriä ja itä- ja pohjoisosassa 60–80 senttimetriä.

Lunta on nyt tavanomaista enemmän lähes koko maassa. Forecan lumikartan mukaan Ilomantsin Pötsönvaarassa on jo 104 senttimetriä lunta. Monella muulla paikkakunnalla on kertynyt lunta niin valtavasti, että se ylettää normaalipituista naista kainaloihin. Runsaat lumimäärät voivat tarkoittaa keväällä tulvia sulaessaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on tänä vuonna ennen talvilomakauden alkua monin paikoin 10‒30 senttimetriä tavanomaista enemmän. Ainoastaan lounaisrannikolla sekä Lapin lounaisosassa lunta on hieman tavanomaista vähemmän.