Victoria’s Secretin uudella mallilla on Downin oireyhtymä – ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alusvaatejätti Victoria’s Secret on pyrkinyt uudistamaan viime vuosina imagoaan. Yhtiön uuden Love Cloud -malliston kampanjassa nähdään 17 eri taustoja, ikäryhmiä, vartalotyyppejä ja ihonvärejä edustavia malleja.

Yksi Victoria’s Secretin kampanjassa esiintyvistä uusista malleista on 24-vuotias Sofia Jirau. Hän on yhtiön historian ensimmäinen malli, jolla on Downin oireyhtymä. Puerto Ricosta kotoisin oleva Jirau jakoi kampanjaan liittyvän julkaisun Instagram-tilillään.

– Unelmoin siitä, tein töitä sen eteen ja nyt haaveeni on todellisuutta. Voin vihdoin paljastaa suuren salaisuuteni. Olen ensimmäinen Victoria’s Secretin malli, jolla on Downin oireyhtymä, Jirau kirjoitti.

Vuodesta 2019 saakka mallina työskennellyt Jirau on esiintynyt aikaisemmin muun muassa New Yorkin muotiviikkojen catwalkilla. Tuoreessa kampanjassa nähdään myös muun muassa raskaana oleva korusuunnittelija Sylvia Buckler, yhtiön ensimmäinen transsukupuolinen malli Valentina Sampaio, Nez percét -alkuperäiskansaan kuuluva palokuntalainen Celilo Miles ja Hailey Bieber.