Leijonien kultajuhlat järjestetään maanantai-iltana – esiintymässä muun maussa JVG ja Vesala

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä juhlitaan maanantaina Pekingin olympialaisissa kultaa voittaneita ja Leijonia ja pronssia voittaneita Naisleijonia. Suomalaisten jääkiekkomenestystä juhlistetaan Olympiastadionilla järjestettävässä tapahtumassa kello 19-20:30. Olympiastadionin lavalle nousevat tietenkin Suomeen saapuvat kulta- ja pronssimitalistit.

Lisäksi juhlahumua nostattamassa on muun muassa JVG, Ellinoora ja Vesala. Olympiajuhliin jaettiin sunnuntaina ilmaisia lippuja, jotka arvatenkin loppuivat nopeasti. Tämä sai myös lipputrokarit liikkeelle. Verkon kauppa-alustoilla alun perin ilmaisia lippuja on kaupattu kymmenien ja jopa satojen eurojen hintaan.

Kansanjuhlan viettäminen saattaa tapahtua sään vuoksi lumisissa merkeissä, sillä juhlijoita on varoitettu etukäteen maan eteläosia maanantaina koettelevista voimakkaista lumipyryistä. Olympiastadionin juhlatapahtumaa on mahdollista seurata suorana lähetyksenä television välityksellä TV5-kanavalla ja Discovery+ -suoratoistopalvelussa.