Kirjailijalegenda Mika Waltarin asunto myydään – hintapyyntö yli miljoona euroa

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen kirjallisuuden suurimpiin nimiin lukeutuvan Mika Waltarin koti on myynnissä. Helsingin Etu-Töölössä Tunturikadulla sijaitsevan, noin 135 neliön asunnon hintapyyntö on 1,3 miljoonaa euroa.

Huoneistossa on neljä huonetta, halli, keittiö, kylpyhuone ja wc. Huoneisto on ainakin Oikotie-palvelussa julkaistun myynti-ilmoituksen kuvissa säilytetty miltei ennallaan kirjailijan kuolemankin jälkeen. Helsingin Sanomien mukaan Waltari asui asunnossa vuosina 1932-1979, minkä jälkeen koti on ollut kirjailijan perikunnan hallussa.

Waltarin kodin myynti-ilmoitus herätti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Twitterissä muun muassa toivottiin, että asunto muutettaisiin kirjailijan elämälle ja uralle pyhitetyksi kotimuseoksi.

Mika Waltari muistetaan muun muassa kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisromaaneihin lukeutuvasta Sinuhe Egyptiläisestä, Komisario Palmu -dekkareista sekä lukuisista kirjoista, novelleista, runoista, näytelmistä, elokuvakäsikirjoituksista ja kuunnelmista. Waltari menehtyi 70-vuotiaana vuonna 1979.