Gospelfestivaali tekee paluun kahdeksan vuoden tauon jälkeen – juhlistaa radiokanavan synttäreitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen gospel-soul-tähti Samuel Ljungblahd saapuu ensi kesänä Suomeen DeiFestivalin pääesiintyjäksi Seinäjoelle 18. kesäkuuta. DeiFestival-niminen tapahtuma kestää yhden päivän ajan ja samalla juhlitaan 25 vuotta täyttävää RadioDei-kanavaa.

Kuusi kertaa aikaisemmin järjestetty DeiFestival palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen kalenteriin juhlistamaan Radio Dein 25-vuotisjuhlia. DeiFestivalin lavalle nousee joukko kanavan soitetuimpia artisteja. Tapahtuma järjestetään Seinäjoen Ideaparkissa.

DeiFestivalin pääesiintyjänä on Eurooppalaisten gospelartistien kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Ljungblahd tulee Seinäjoelle oman bändinsä kanssa. Hän esiintyy festavaalilla myös yhdessä PopUp Gospel -kuoron kanssa. Mukana ovat myös Maksetut Viulut, Exit, Palo, Kristiina Brask ja Jippu. DeiFestivalin päälava on ulkona Ideaparkin Huviparkissa.

– Musiikin merkitystä ihmisen hyvinvoinnissa ei voi vähätellä. Olemme sanoin ja sävelin välittäneet toivoa kanavallamme ja haluamme tehdä sen myös konsertin välityksellä. Olemme koonneet lavalle tämän päivän suosikkikattauksen. Nämä artistit ovat nousseet kuuntelijoiden suosikkien joukkoon. Olkoon tämä myös kiitos kaikille artisteille heidän tekemästään työstä näinä vaikeina aikoina, sanoo Radio Dein aamujuontaja, DeiFestivalin promoottori Mikael Juntunen.