Tampereelle kaavaillaan Suomen suurinta kaupunkiniittyä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereelle saattaa lähivuosina ilmestyä Suomen suurin kaupunkiniitty. Tamperelaisten kunnallispoliitikkojen maanantaina kaupunginvaltuustoon jättämässä aloitteessa ehdotetaan Kalevanniitty-kedon istuttamista Kalevan kaupunginosaan Teiskontien ja Sammonkadun väliin.

Aloitteen mukaan Kalevanniitty vahvistaisi kaupunginosan identiteettiä, tarjoaisi virkistysmahdollisuuksia kaupunkilaisille ja antaisi tilaa luonnon monimuotoisuudelle. Kaupunkilaisilla olisi myös mahdollista osallistua itse niityn perustamiseen ja hoitoon. Lisäksi alueella voitaisiin järjestää loppukesästä tapahtuma, jossa niittyä niitetään perinteisellä tavalla.

– Kansainvälisiä tunnettuja niittyjä ja lippulaivakohteita ovat New Yorkin High Linen niityt ja Lontoon Olympic Parkin niityt. Tampereella olisi mahdollista toteuttaa biodiversiteetin vaalimisen näyttävä lippulaivakohde, joka voisi saada kansanvälistäkin huomiota, aloitteessa kerrotaan.

Esitys sai Ylen mukaan kaupunginvaltuustossa laajan kannatuksen yli puoluerajoihin. Yli 30 edustajan kerrotaan allekirjoittaneen sen.