Alko poisti venäläiset juomat myynnistä – päätös noteerattiin maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut aikaan historiallisen suuren boikkottiaallon, joka kohdistuu Venäjään ja venäläisiin tuotteisiin. Myös Suomessa kaupat ovat poistaneet myynnistä venäläisiä tuotteita ja tänään mukaan tuli myös Alko.

Suomalaisen monopoliyhtiön päätös on noteerattu ympäri maailmaa, sillä vodka lienee maailmalla tunnetuin venäläinen vientituote. Alkon valikoima- ja hankintajohtaja Anu Koskinen on vahvistanut, että venäläiset tuotteet on tänään poistettu myynnistä.

– Alko on käynyt viime torstaista 24.2. lähtien venäläisiä alkoholituotteita koskevaa vuoropuhelua eri tahojen, muun muassa näitä tuotteita maahantuovien yritysten, kanssa. Myös asiakkaat ovat ilmaisseet huolensa tilanteeseen, Alko tiedottaa.