EU kielsi Venäjän valemediat Russian Todayn ja Sputkinin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan unioni on parin päivän haparoinnin jälkeen kyennyt viimein asettamaan Ukrainaan hyökänneelle Venäjälle tuntuvia sanktioita. Maan ulkomainen rahaliikenne ollaan viimein katkaisemassa erottamalla Venäjä SWIFT-järjestelmästä ja venäläisten lennot on kielletty Euroopan maiden ilmatilassa. Nyt myös kaksi venäläistä valemediaa on kielletty.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi sunnuntaina, että EU kieltää Russian Todayn ja Sputkikin, jotka ovat levittäneet Venäjän perätöntä propagandaa länsimaihin. Nämä mediat ovat jakaneet Venäjän presidentti Putinin valheita siitä, että maa olisi hyökännyt Venäjälle kitkeäkseen sieltä natseja ja että Ukrainassa olisi ollut käynnissä venäläisten kansanmurha. Valeuutisilla pyrittiin oikeuttamaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

– Russia Today ja Sputnik sekä niiden brändit eivät enää kykene levittämään valheitaan, joilla yritettiin oikeuttaa Putinin sotaa. Olemme parhaillaan kehittämässä työkaluja, joilla voimme estää niiden haitallisen disinformaation levittämisen Eurooppaan, Ursula von der Leyen kertoi.