Isovanhemmat mukaan ulkoiluun – liike on lääke

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan koronan aikana tapahtunut eristäytyminen on heikentänyt ikääntyneiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia lisäten ahdistuneisuutta, masennusta, uniongelmia sekä fyysistä passiivisuutta. Nyt jos koskaan isovanhemmat ja naapurin ikäihmiset on otettava ulkoiluun mukaan.

Sosiaalisten kontaktien väheneminen ja liikkumattomuus on romahduttanut monen ikäihmisen toimintakyvyn ja heikentänyt mahdollisuuksia pärjätä itsenäisesti kotona. Helsingissä ikäihmisiä kannustetaan kuntoiluun Kunnon kaveri -hankkeella. Kunnon kaveri -hanke on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen rahoittama. Hanke käynnistyi viime kesänä ja sen saama palaute on ollut myönteistä. Ikäihmiset ovat kokeneet toimintakykynsä ja mielialansa parantuneen.

Ikäihmisten fyysinen aktiivisuus ja liikunta yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa pitävät yllä toimintakykyä ja tuovat lisää aktiivisia elinvuosia. Yksinäisyyden tunne vähenee yhdessä kuntoilemalla ja sen avulla voi saada mielekkyyttä sekä uudenlaista sisältöä elämään. Joten miksipä et soittaisi mummolle tai vaarille jo tänään? Sopikaa viikkotreffit yhteisen ulkoilun merkeissä.