Kissa pelasti kodin vesivahingolta Kiteellä – herätti asukkaat yöllä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Karjalassa on ihasteltu ja kiitelty todellista sankarikissaa. On nimittäin nopeasti yllättävään tilanteeseen reagoineen kissan ansiota, että Kiteellä sijaitseva omakotitalo säästyi vakavilta vesivahingoilta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan talonväki oli herännyt keskellä aamuyötä kissansa vuoksi. Kissa johdatti talon isännän kodin kellariluukulle, jossa häntä kohtasi odottamaton näky. Kellaritila oli lattialuukkua myöten veden vallassa, ja vesi oli jo nousemassa kovaa vauhtia talon sisälle.

Paikalle hälytetty palokunta pumppasi uppopumpullaan kellarista vettä pois noin 10 kuution edestä. Vesivahingon syyksi paljastui lopulta hiljalleen vuotanut tuloputken putkiliitos. Palolaitoksen operaatio kesti lopulta noin kaksi tuntia, ja ilman kissan nopeita toimia tuhot olisivat voineet koitua huomattavasti suuremmiksi.