Varkaat iskivät The Crown -sarjan kuvauspaikalle – saivat satojen tuhansien saaliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin huippusuositun The Crown -sarjan kuvauspaikalla on vieraillut varkaita. Varkaiden mukaan päätyi sarjan rekvisiittana käytettyjä koruja ja antiikkiesineitä 180 000 euron edestä.

Rikos tapahtui Iso-Britannian Yorkshiressä, jossa The Crownin viidennen kauden kuvaukset ovat olleet käynnissä. Varkaat murtautuivat kolmeen pysäköityyn ajoneuvoon tuotantoryhmän kuvatessa sarjan kohtauksia lähialueilla. Varkaiden mukaan päätyi muun muassa Fabergén pääsiäismunan jäljennös, lukuisia kultaisia ja hopeisia kynttelikköjä, kristallisia ruokailuastioita ja antiikkinen kellotaulu.

Yorkshiren poliisi tutkii parhaillaan tapausta. Rikos ei vaikuta sarjan tuotantoon, sillä kadonneiden esineiden tilalle hankitaan korvaavaa rekvisiittaa. Variety-lehden mukaan Netflix on kuitenkin ilmoittanut toivovansa, että varastetut esineet saadaan takaisin ehjinä.