Lapin hiihtokeskuksiin avattiin 5G-verkot – helpottavat myös etätöiden tekemistä

Digi Matkailu · Tim Isokivi

DNA:n ja TelianSuomen yhteisverkko on tiedottanut rakentaneensa 5G-verkon useaan Lapin hiihtokeskukseen. Näin ollen kattavaksi kuvailtua 5G-verkkoa päästään käyttämään Levillä, Rukalla, Saariselällä ja Ylläksellä. Myös alueiden 4G-yhteyksien kerrotaan parantuneen.

5G-verkon rakennuttamisen taustalla on erityisesti etätöiden lisääntyminen. Muuttuneen työkulttuurin vuoksi pohjoisen hiihtokeskuksissa tehdään lomailun ohella entistä enemmän töitä. Poikkeusolot ovat muutenkin kasvattaneet matkapuhelinverkkojen käyttöä.

– Etätyön kannalta hyvät yhteydet ovat keskeisessä asemassa. Suomen hiihtokeskukset ovat erittäin suosittuja etätyöpaikkoja. Siksi on tärkeää, että koko perhe viihtyy ja työt voi hoitaa yhtä hyvin kuin kotona, Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors kuvailee.

Lindforsin mukaan myös paikallisen yritystoiminnan edellytykset paranevat 5G-verkon ansiosta. Monet hiihtokeskusten palveluista varataan etukäteen verkon kautta.