Näitkö sotilaita kadulla Suomessa? ”Ei liity turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla Suomea on voinut törmätä viikonlopun aikana sotilaisiin ja sotilasajoneuvoihin. Näky voi herättää huolta käynnissä olevan Ukrainan sodan vuoksi, mutta kyse on tavallisesta paikallispuolustusharjoituksesta.

– Harjoitus ei liity turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen vaan on osa normaalia viranomaisten yhteistoimintaa. Suomen valtiojohto on tuonut esille, ettei Suomeen kohdistu nyt sotilaallista uhkaa, Joensuun kaupungin tiedotteessa kerrottiin.

Harjoitukset ulottuvat taajama-alueille, minkä vuoksi sotilaita ja sotilasajoneuvoja nähdään katukuvassa normaalia enemmän. Niihin osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä, Puolustusvoimien henkilökuntaa ja eri viranomaistahoja.

Pohjoinen 22 ja Savo-Karjala 22 -paikallispuolustusharjoitukset alkoivat lauantaina 26. helmikuuta. Pääkaupunkiseudun ja Itä-Uudenmaan harjoitukset alkavat 6. maaliskuuta. 7. maaliskuuta alkavat Etelä-Karjalan, Keski-Suomen sekä Pohjanmaan harjoitukset.