Suomalainen pikkupaikkakunta tarjoaa lukion aloittaville ajokortin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen ja Ruotsin rajalla, Tornionlaaksossa sijaitseva pieni Pellon kunta on pieni, noin 3.300 asukkaan kunta Länsi-Lapissa. Nyt, kun ihmiset haaveilevat maaseudun rauhaan muuttamisesta, on sadan kilometrin päässä Rovaniemestä sijaitseva Pello lähtenyt kilpailuun mukaan houkuttelevilla tempauksilla.

Pellossa on käynnistetty aktiivinen kansainvälistymiskampanja kahden maan sijaintinsa ansiosta sekä oman lukion kehittämistyö. Yhtenä osana sitä kunnanhallitus päätti, että ensi syksynä Pellon lukiossa ensimmäisellä luokalla opiskelunsa aloittavat opiskelijat saavat osana opintojaan maksuttoman henkilöauton B-ajokortin. Pellossa on myös vuosi sitten otettu käyttöön upouusi monitoimitalo, Meän opinahjo.

– Elethään hyvvää elämää!, hihkaistaan Pellon kunnan mietelauseessa, josta moni haaveilee nyt todenteolla.