Koukussa jäätelöön: Nainen syö yli 10 000 puikkoa vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa asuva viisikymppinen Kimberly ei syö oikeastaan mitään muuta kuin jäätelöä. Nainen on niin addiktoitunut jäätelöön, että syö päivittäin noin 40 puikkoa. Hänen Drew-poikansa on huolissaan äidin riippuvuudesta, koska nainen herää syömään jäätelöä jopa keskellä yötä.

– En tiedä mikä minussa on vikana. Syön niin paljon jäätelöä päivässä, että se ei ole enää normaalia, Kimberly myöntää Freaky Eaters -ohjelmassa.

Naiselle haetaan apua ammattilaistiimistä, jossa on syömishäiriöihin erikoistunut psykologi Mike Dow ja ravintoterapeutti J. J. Virgin. Tiimi toteaa, että Kimberly syö päivässä enemmän jäätelöä mitä moni ihminen yhden vuoden aikana. Kuten monen muunkin addiktion taustalla, on tässäkin kyse mielenterveyden häiriöstä.

Jäätelöriippuvuuden on aiheuttanut avioero. Hän hakee lohtua jäätelöstä, mutta ei kuitenkaan elä elämäänsä. Nainen on valmis tekemään kaikkensa päästäkseen riippuvuudesta eroon. Totuus valkenee naiselle kun hän näkee syömänsä jäätelöpuikkojen määrän maahan asetettuna jonoon. Tikkujen muodostaman matkan pituus on hieman yli kilometrin verran.

Kimberly tajuaa, että myös hän on onnen arvoinen ja elämä on elämistä varten. Hän on piiloutunut kotisohvalle jäätelön kanssa ja unohtanut, että elämä on paljon muutakin. Ammattilaisen ohjauksella hän pääsee jäätelöriippuvuusesta eroon ja löytää uutta sisältöä elämäänsä.