Nahkableiseri on nyt trendikkäämpi kuin koskaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Matrix-elokuva sai nilkkapituiset nahkatakit supersuosioon vuosituhannen vaihteessa. Jo ennen sitä on nähty lyhyempiä nahkableisereitä pukeutumisessa eri vuosikymmeninä. Viime vuosina nahkatakit ovat olleet lyhyempiä ja motoristimallisia, mutta nyt takin helma on oltava pitempi.

Nahkableiseri näyttää nousevan kevään aikana yhdeksi vuoden 2022 suurimmista trendeistä. Musta ja ruskea ovat suosituimmat sävyt, mutta jos haluaa olla näyttävästi rohkea, valitsee ylleen vihreän nahkableiserin. Sen voi yhdistää esimerkiksi valkoiseen paitaan ja farkkuihin tai söpöön kukkamekkoon.

Ruskea nahkableiseri sopii eläinkuosien kaveriksi. Takkia voi käyttää tavallisen bleiserin tavoin. Kylminä päivinä alle sopii korkealla kauluksella varustettu neule tai muhkea huivi. Bleiserin hankinnassa kannattaa suosia kierrätystä, sillä kirpputoreilta löytää laadukkaita nahkatakkeja yleensä sopuhintaan – ja jos ne ovat säilyneet jo vuosikymmeniä hyvänä, tulevat ne säilymään käyttökelpoisena yhtä kauan myös tulevaisuudessa. Kertakäyttömuoti on noloa.