Spotify ja Discord kaatuivat – syy vaikuttaa selvinneen

Digi · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn ja pikaviestipalvelu Discordin käyttäjät törmäsivät tiistai-iltana yllättävään ongelmaan. Palvelut eivät toimineet kunnolla parin tunnin ajan, ja samanlaisia ongelmia ilmeni myös monilla verkkosivuilla sekä somepalveluissa.

Palvelujen yllättävä toimintakatkos sai sen ajankohdan vuoksi monet epäilemään Venäjän kyberiskun mahdollisuutta. Katkosten taustalta vaikuttaa kuitenkin paljastuneen arkipäiväisempi syy. Discordin on ilmoittanut ongelman johtuneen Google Cloud -pilvipalvelun ohjauskomponentissa ilmenneestä viasta.

The Verge -sivuston mukaan myös Spotify käyttää Google Cloudin pilvipalveluja. Ongelma on sittemmin korjattu, minkä myötä Spotify, Discord ja muut katkoksista tiistai-iltana kärsineet palvelut ovat jälleen toimineen normaalisti.