Tampereella kuvattu Hollywood-elokuva Dual saa Euroopan ensi-iltansa Tampereella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensimmäinen kokonaan Suomessa kuvattu Hollywood-elokuva Dual saa Euroopan ensi-iltansa Tampereella. Elokuva esitetään Tampereen elokuvajuhlilla lauantaina 12. maaliskuuta 2022. Dual kertoo parantumattomasti sairaasta naisesta, joka kloonauttaa itsensä läheistensä tuskaa helpottaakseen.

Elokuvan päärooleissa nähdään Marvel-tähti Karen Gillan, Breaking Bad -sarjasta tunnettu Aaron Paul ja Hawaii Five-O -sarjassa näytellyt Beulah Koale. Elokuvaa kuvattiin Tampereella syksyllä 2020, ja sen tuotannossa työskenteli noin 200 suomalaista. Dualin tuotannon Suomessa mahdollistivat suomalainen sijoitusyhtiö IRP.VC, Business Finland ja Film Tampere.

Lauantaina Tampereen elokuvajuhlilla järjestettävässä Dualin ensi-illassa ovat mukana elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Riley Stearns ja tuottaja Aram Tertzakian. Dual sai taannoin maailman ensi-iltansa Yhdysvalloissa Sundance-elokuvajuhlilla. Elokuvan kuvaillaan tiedotteessa saaneen tapahtumassa erinomaisen vastaanoton.