Viking Line velottaa matkustajilta polttoainelisämaksun

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laivayhtiö Viking Line on tiedottanut ottavansa käyttöön polttoainelisämaksun reittimatkoilla 10. maaliskuuta alkaen. Yhtiön mukaan lisämaksu johtuu kohonneista polttoainekustannuksista.

– Polttoaineen hinta on noussut merkittävästi sen jälkeen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Moni toimiala kärsii kovasti, samoin merenkulku.  Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta rasittunut, kertoo Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Polttoainelisämaksu veloitetaan 10. maaliskuuta alkaen tehdyistä varauksista ja aikaisemmin tehdyistä varauksista, jos ne maksetaan vasta sataman lähtöselvityksessä. Jo maksettujen matkojen hintaan ei lisätä polttoainelisää, edellyttäen ettei varaukseen tehdä muutoksia.

Lisämaksua tulee 1,90-5,80 euroa per matkustaja reitistä riippuen 31. elokuuta asti tehtävistä matkoista. Ukrainan avustuslähetykset, pakolaiset ja heidän saattajansa ovat vapautettu lisämaksusta.