Huippuharvinainen kuva: Luontokuvaaja ikuisti uhanalaisen siperiantiikerin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uhanalaisia siperiantiikereitä elää luonnonvaraisena arviolta vain noin 350-400 yksilöä. Kissapetojen kuvaaminen on lajin harvinaisuuden vuoksi erittäin haastavaa. Nyt saksalainen luontokuvaaja Sascha Fonseca on onnistunut taltioimaan siperiantiikerin valokuvaan ja videolle.

Sascha Fonseca kuvasi siperiantiikerin Venäjän itäosassa joulukuussa 2021 kamera-ansan avulla. Urostiikeri pysähtyi hetkeksi tuijottamaan kameraa kohti. Fonsecan mukaan kyseessä oli aikaisemmin tuntematon yksilö.

Tiikeri sai Petapixel-sivuston mukaan nimekseen Leo sen poskessa olevan L-kirjaimen muotoisen kuvion vuoksi. Fonseca kuvailee suoranaiseksi ihmeeksi sitä, että amurintiikereinäkin tunnettuja kissapetoja on edelleen olemassa. Vain noin 3-4 prosenttia niiden elinpiiristä sijaitsee suojelluilla alueilla.