Korona vaikuttaa yhä keikoihin – Kansas perui Suomen esiintymiset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarajoitukset ovat Suomessa väistyneet, mutta koronan vaikutukset keikkarintamalla näkyvät edelleen. Yhdysvaltalainen progressiivista rockia soittava Kansas-yhtye on ilmoittanut peruvansa koko Euroopan kiertueensa ja samalla Suomeen suunnitellut esiintymisensä.

Kansasin tiedotteen mukaan Euroopan kiertue perutaan koronapandemiasta johtuevien epävarmuustekijöiden ja matkustamiseen liittyvien ongelmien vuoksi. Kansasin oli määrä esiintyä Helsingin Kulttuuritalossa 15. lokakuuta ja Tampereen Tampere-talossa 16. lokakuuta.

Kansasin suunniteltu kiertue ehti siirtyä pandemian vuoksi jo useaan kertaan. Yhtyeen oli alin perin määrä esiintyä Suomessa lokakuussa 2020, mutta keikat siirtyivät ensin lokakuulle 2021 ja myöhemmin lokakuulle 2022. Kansas perustettiin vuonna 1973 Kansasin osavaltiossa. Progeyhtyeen viimeisin albumi, The Absence of Presence ilmestyi heinäkuussa 2020.