Kärsitkö yksinäisyydestä? Nämä merkit kertovat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Olemme jatkuvasti yhteydessä toisiimme pikaviestien ja sosiaalisen median kautta, mutta harvemmin aidosti läsnä toisen ihmisen kanssa. Yhä useampi aikuinen kärsii yksinäisyydestä. Etenkin pienten lasten vanhemmat saattavat tuntea, että he ovat jumissa kotonaan vailla sosiaalista kanssakäymistä.

On eri asia olla yksin kuin yksinäinen. Vaikka ihmisellä olisi suuri kaveripiiri, saattaa hän tuntea olonsa yksinäiseksi. Krooninen yksinäisyys on tunne siitä, että on eristäytynyt muista ihmisistä. Ihminen on sosiaalinen eläin ja kaipaa välillä laumaa ympärilleen.

Osa ihmisistä haluaisi viettää aikaansa ystävien kanssa, mutta se vaatii hirmuisen määrän energiaa. Toisinaan akkujen lataaminen kestää kauan. Jos tuntuu siltä, että ketään ei kiinnosta mitä sinulle kuuluu tai kukaan ei näe sinua, ole aktiivinen. Ota itse yhteyttä ystäviisi. Harvoin sinä olet syypäänä muiden kiireeseen tai ajattelemattomuuteen.

– Voi että, minun on pitänytkin kysyä sinulta monta kertaa mitä kuuluu, saattaa olla vastaus.

Sen jälkeen sopikaa tapaaminen. Kirjoittakaa se kalenteriin ja nähkää toisianne oikeasti. Yksinäisyyteen ei ole muuta lääkettä kuin se, että menee ihmisten luokse.