Ukraina ylivoimainen voittajasuosikki Euroviisuissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2022 Euroviisut järjestetään Italian Torinossa toukokuussa. Vaikka kilpailuun on vielä aikaa, käy spekulaatio voittajasta jo kuumana niin viisufanien kuin vedonlyöjienkin keskuudessa.

Vedonvälittäjien ennakkosuosikki Eurovision-laulukilpailun voittajaksi on Ukrainan edustaja Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania. Kappaleen uskotaan menestyvän erityisesti siksi, että katsojat haluavat osoittaa tukensa sodan runtelemalle maalle.

Vedonvälittäjien ennakkosuosikkien listan toisella sijalla on Italian edustaja Mahmood & Bianco kappaleellaan Brividi. Kolmanneksi vahvin voittajaehdokas on Ruotsin Cornelia Jakobs Hold Me Closer -kappaleella. Kärkiviisikkossa ovat myös Iso-Britannian Sam Ryder ja Kreikan Amanda Tenfjord.

Suomi ei ainakaan toistaiseksi ole päässyt ennakkosuosikkien kärkikymmenikköön. The Rasmus -yhtyeen viisukappale Jezebel on Oddis Eurovision Song Contest 2022 -sivuston julkaisemalla listalla sijalla 15. ja sen voitolle annetaan yhden prosentin mahdollisuus. Kaikista vähiten vedonvälittäjät luottavat Slovenian voittoon, sillä maata edustavan LPS-yhtyeen kappale Disko on listan sijalla 40.