Metsähallitus maksaa muhkean löytöpalkkion maakotkan tai merikotkan pesästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metsähallitus maksaa sadan euron löytöpalkkion Pohjois-Suomesta löydetystä uudesta maakotkan tai merikotkan pesästä. Pesän täytyy olla sellainen, mikä ei ole ennestään Metsähallituksen tiedossa. Etelämpää Suomesta löydettyjen merikotkien pesistä Metsähallitus ei maksa löytöpalkkiota.

Lytöpalkkio on maksettu kaikkiaan 196 ilmoitetusta maa- ja merikotkan pesästä vuoden 2012 jälkeen. Lähes kaikissa tunnetuissa Metsähallituksen mailla olevissa pesissä on numeroitu pesäkyltti. Muutama tunnettu pesä on kuitenkin ilman kylttiä. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi ilmoituksen tekijän nimi ja yhteystiedot, kunta ja paikannimi sekä pesän koordinaatit, jos mahdollista.

Ilmoitetut pesät tarkastetaan Metsähallituksen toimesta ennen palkkion maksamista. Pesistä pyydetään ilmoittamaan Metsähallitukseen ylitarkastaja Tuomo Ollilalle, puhelinnumeroon 040 024 1448 tai sähköpostilla tuomo.ollila@metsa.fi.