Helsingin poliisilta video autoilijoiden sikailuista: ”Kortti lähti ja 21 päiväsakkoa”

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi todisti Helsingissä keskiviikkona 16. maaliskuuta räikeää suojatiesääntöken rikkomista. Tilanne tallentui videoksi, jonka poliisi jakoi sosiaalisessa mediassa varoittavana esimerkkinä.

Helsingin Sammatientiellä kuvatulla videolla nähdään lastenvaunujen kanssa suojatietä ylittävä henkilö. Toisen kaistan autoilijat ovat pysähtyneet antamaan hänelle tietä. Oikeanpuoleisella kaistalla autoilijat kuitenkin ajavat liikennesääntöjen vastaisesti aivan suojatietä ylittävän nenän edestä.

– Tällä suorituksella lähti kortti ja 21 päiväsakkoa. Nyt jokaisen auton kuljettajan on sisäistettävä suojatiesääntöjen noudattaminen. Meille suojatie on suojatie, muuttakaa tapanne, videon Twitterissä jakanut ylikomisario ja Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein kirjoitti.

Pastersteinin mukaan poliisi ehti kuitenkin pysäyttämään vain toisen autoilijoista. Näin ollen toinen välttyi sanktioilta.