Jaatko Netflixin ystävän kanssa? Voi tulla jatkossa kalliiksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni Netflixin käyttäjä jakaa tilinsä ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Netflix-tilille on mahdollista luoda profiileja eri käyttäjille, mutta palvelun käyttöehtojen mukaan tunnuksia ei saisi jakaa muille kuin saman katon alla asuville.

Netflix saattaa tulevaisuudessa velottaa lisämaksua niiltä käyttäjiltä, jotka jakavat tilinsä oman talouden ulkopuolisten kanssa. Variety-lehden mukaan suoratoistopalvelu aloittaa pian uuteen käytäntöön liittyvän kokeilun.

Tilin jakamisesta veloitettavaa lisämaksua kokeillaan alkuun Chilessä, Costa Ricassa ja Perussa. Netflixin tuoteinnovoinnin johtaja Chengyui Longin mukaan tarkoituksena on mahdollistaa tilin jakaminen oman talouden ulkopuolisille turvallisella tavalla pientä lisämaksua vastaan. Lisämaksun suuruus ei ole tiedossa.

Uudistus tulee käyttöön maissa lähiviikkojen aikana. Mikäli kokeilu on Netflixin kannalta onnistunut, saatetaan lisämaksua periä jatkossa myös muissa maissa.