Amazon ja MGM-elokuvastudio yhdistyvät – teknologiajätti sai James Bondin oikeudet

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Amazonin paljastettiin taannoin ostavan lukuisista klassikkoelokuvista tunnetun MGM-yhtiön. Nyt sopimus kaupoista on viimeistelty. Amazon osti MGM-yhtiön 8.5 miljardin dollarin, eli lähes 7,7 miljardin euron hintaan.

Kauppojen myötä MGM:n yli 4 000 elokuvaa ja 17 000 televisiosarjaa kattava kirjasto siirtyi Amazonin omistukseen. Joukossa on muun muassa James Bond -elokuvasarja. James Bond -sarjan sisällön luovina johtajina toimivat jatkossakin tuottajat Barbara Broccoli ja Michael G. Wilson.

Amazonin tarkoituksena ei ole Deadline sivuston mukaan myöskään tehdä koko MGM:n elokuva- ja sarjakirjastosta Prime Video -palvelun yksinoikeutta. Bondien lisäksi MGM:n kirjastoon lukeutuvat muun muassa Rocky, Robocop, Uhrilampaat ja Vaaleanpunainen pantteri -elokuvat.