Klarna ja Mobilepay yhteistyöhön – sovelluksella voi pian maksaa yhä useammassa verkkokaupassa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useammassa verkkokaupassa voi pian maksaa muiden vaihtoehtojen ohella myös mobiilimaksusovellus Mobilepaylla. Verkkokauppojen maksutapoja tarjoava Klarna on aloittanut yhteistyön Mobilepayn kanssa.

Yhteistyön myötä suomalaisten verkkokauppojen Klarna Checkout -kassoilla voi valita jatkossa maksuvaihtoehdoksi Mobilepayn. Vaihtoehdon kuvaillaan helpottavan erityisesti niiden elämää, jotka tekevät ostoksia puhelimilla ja haluavat maksaa ostoksensa heti.

Klarnan tutkimuksen mukaan 18-24 -vuotiaista suomalaista kolmannes ja 25-40 -vuotiaista joka viides maksaa ostoksensa mieluiten puhelimella. Danske Bankin kehittämä mutta useiden muidenkin pankkien asiakkaille toimiva MobilePay mahdollistaa rahan siirron puhelimen välityksellä. Sillä on ollut jo jonkin aikaa mahdollista maksaa osassa verkko- ja kivijalkakauppoja.