Stockmann myy Helsingin keskustan tavaratalonsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stockmannin Helsingin keskustan vuonan 1930 valmistuneesta tavaratalosta on muodostunut tunnettu maamerkki. Nyt yrityssaneerausta läpikäyvä Stockmann myy arkkitehti Sigurd Fosteruksen suunnitteleman tavaratalokiinteistönsä työeläkevakuuttaja Kevalle.

Kaupan arvo on 400 miljoonaa euroa, josta maksetaan kaupan yhteydessä noin 391 mljoonaa euroa. Stockmann jatkaa toimintaansa toimitiloissa jatkossakin. Myös muiden vuokralaisten sopimukset säilyvät pääosin nykyisen kaltaisina.

– Olemme tyytyväisiä, että kiinteistölle löytyi vakaa ja luotettava kotimainen omistaja. Helsingin keskustan tavaratalo on ikoninen, ja sillä on erinomainen sijainti, mikä edesauttoi kiinteistön myyntiä, Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kertoo tiedotteessa.

Keva on yksi Suomen suurimmista toimitilojen tarjoajista. Kaupan arvioidaan toteutuvan huhtikuun loppuun mennessä.