Tartto on Viron kulttuuripääkaupunki – tyyliä ja hemmottelua löytyy Hotel Lydiasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kulttuuria rakastava matkaaja suuntaa Virossa yliopistokaupunki Tarttoon. Kaupunki on ollut ennen suljettu, mutta matkailu on kasvanut 1990-luvulta lähtien. Kaupungissa sijaitsee Viron kansallismuseo, jossa pääsee sukeltamaan vaiherikkaaseen historiaan. Sen jälkeen sopii nauttia hemmotteluhoidoista.

– Tyylikäs paikka yöpymiseen on Hotel Lydia Tarton vanhan kaupungin ytimessä. Sen spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa, Visit Estonia hehkuttaa.

Hotellissa sijaitsee myös Tarton parhaaksi kehuttu ravintola Hõlm, joka tarjoaa trendikästä lähiruokaa. Tarjolla on erityisesti runsaasti kasvisvaihtoehtoja. Tartossa on myös runsaasti suomalaiskohteita, joista tunnetuimmat lienevät Tampere Maja ja Turun kaupungin infopiste.