Googlen paniikkinappi myös Androidiin – poistaa 15 minuuttia hakuhistoriasta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google-sovelluksen iOS-laitteiden versiossa on jo jonkin aikaa ollut yksityisyydestään tarkkojen arkea helpottava ominaisuus. Niin kutsuttu paniikkinappi poistaa yhdellä painaluksella hakuhistorian viimeisten 15 minuutin ajalta.

Pian hakuhistorian poistaminen varttitunnin ajalta onnistuu helposti myös Google-sovelluksen Android-versiota käyttäviltä. The Verge -sivuston mukaan Google nimittäin vahvisti tuovansa ominaisuuden Googlen Android-sovellukseen tulevien viikkojen aikana.

15 minuutin hakuhistorian poisto yhdellä klikkauksella on onnistunut Google iOS-sovelluksessa heinäkuusa 2021 saakka. Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko Googlen suunnitelmissa tuoda ominaisuus myös selainversioonsa. Googlella on myös ominaisuus, joka mahdollistaa kolme, 18 tai 36 kuukautta vanhojen hakuhistorioiden automaattisen poistamisen.