Suuri asteroidi ohittaa maan lähietäisyydeltä torstaina 50 000 km/h

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Noin 450 metrin levyinen asteroidi ohittaa Maapallon lähietäisyydeltä tällä viikolla. 2013 BO76 -niminen kappale kiitää avaruudessa hurjalla 50 000 kilometrin tuntinopeudella.

Kooltaan suurin piirtein New Yorkin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuvaa Empire State Building -pilvenpiirtäjää vastaava asteroidi ohittaa Maan torstaina 24. maaliskuuta. Varsinaista vaaraa törmäyksestä ei kuitenkaan pitäisi olla. Kappale tulee nimittäin olemaan lähimmilläänkin planeettaa noin viiden miljoonan kilometrin päässä, joka vastaa Maan ja Kuun välietäisyyttä 13-kertaisesti.

2013 BO76 -asteroidin ohilento on mukana Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn Maan lähelle tulevien kappaleiden listalla. Avaruushallito määrittelee jokaisen alle 7,5 miljoonan kilometrin päähän Maasta saapuvat, halkaisijaltaan vähintään 140 metrin kokoiset kappaleet potentiaalisesti vaarallisiksi kohteiksi.