The Batman nousi heti elokuvahitiksi – yksi pandemia-ajan suurimmista avausviikonlopuista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robert Pattinsonin tähdittämä The Batman sai ihmiset rynnistämään elokuvateattereihin. Synkkä supersankarielokuva keräsi avausviikonloppuna jopa suuremmat lipputulot, kuin tuotantoyhtiö Warner Bros osasi ennustaa.

The Batman keräsi ensi-iltaviikonloppuna maailmanlaajuisesti 228 euron lipputulot. Pelkästään Yhdysvalloissa lipputuloja kertyi 123 miljoonaa euroa. Elokuva oli Suomen elokuvasäätiön mukaan katsojalistan ykkössijalla myös Suomessa yhteensä 38 171 katsojalla.

The Batman on pandemia-ajan toinen elokuva, joka onnistui avausviikonloppuna rikkomaan Yhdysvalloissa 100 miljoonan dollarin lopputulojen rajan. Variety-lehden mukaan ensi-iltaviikonlopun tulos oli myös vuoden 2022 tähän mennessä suurin.

Pattinsonin, Zoë Kravitzin, Colin Farrellin ja Jeffrey Wrightin tähdittämä The Batman on kerännyt suitsutusta sekä kriitikoilta että yleisöltä. Matt Reevesin ohjaama lähes kolmituntinen elokuva muistuttaa tyylilajiltaan lähes enemmän tummasävyistä rikostarinaa kuin perinteistä kepeää supersankariseikkailua.