Korkeasaareen tuodaan rusakonpoikasia turhaan: ”Jättäkää rauhaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkeasaaren eläintarha on julkaissut tärkeän rusakoihin liittyvän muistutuksen. Moni hyvää tarkoittava on tuonut Korkeasaaren Villieläinsairaalaan hylätyksi luulemiaan rusakonpoikasia. Yksinäiseltä näyttävät poikaset eivät kuitenkaan todennäköisesti ole avun tarpeessa, eikä niitä tulisi ottaa pois luonnosta.

– Rusakkoemo ei tee pesää. Se jättää pienet poikasensa suojaan, ja käy imettämässä niitä kerran tai kahdesti aamuyöllä. Muuten emo pysyttelee etäällä, ettei houkuttelisi paikalle petoeläimiä. Yksinäinen jäniksen tai rusakon poikanen ei siis juuri koskaan ole hylätty ja siksi onkin parasta jättää se rauhaan, Korkeasaari tiedotti.

Tänä keväänä Korkeasaaren Villieläinsairaalaan on tuotu lyhyen ajan sisällä turhaan jo kolme pientä rusakonpoikasta. Korkeasaari kehottaa Facebookissa jakamaan viestiään eteenpäin, jotta rusakonpoikaset saisivat kasvaa luonnossa rauhassa.