Finnair päivitti kohdevalikoimaansa kesälle – yli 300 lentoa päivässä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair on päivittänyt kesäkauden 2022 liikenneohjelmaansa Venäjän ilmatilan sulkemisen vuoksi. Finnair lentää kesällä yli 300 lentoa päivässä. Mukana valikoimassa on lähes 70 Euroopan kohdetta, viisi kohdetta Yhdysvalloissa ja kahdeksan kohteeseen Aasiassa. Uutena kohteena on mukana Intian Mumbai.

Osa Aasian kaukolennoista perutaan Venäjän ilmatilan sulun vuoksi, ja vastaavasti joitain Euroopan verkoston viikkovuoroja karsitaan vähäisemmän vaihtomatkustajamäärän vuoksi. Finnair viestii lentojen muutoksista asiakkaille henkilökohtaisesti sähköpostilla tai tekstiviestillä. Peruttua lentoa voi siirtää eteenpäin tai hakea lipun hinnan takaisinmaksua, jos ei halua matkustaa vaihtoehtoisella yhteydellä tai sitä ei ole mahdollista järjestää.

Euroopassa Finnair lentää noin 70 kohteeseen. Yhdysvalloissa Finnairilla on viisi kohdetta ja yhtiö lentää päivittäin New Yorkiin ja Chicagoon ja kolme kertaa viikossa Los Angelesiin. Uusi, neljä kertaa viikossa lennettävä Dallasin reitti aukeaa maaliskuun 27. päivä, ja se tarjoaa erinomaiset jatkoyhteydet American Airlinesin verkostoon Yhdysvalloissa. Toinen kesäkauden uutuus, Seattle, aukeaa 1. kesäkuuta ja Finnair lentää sitä kolmesti viikossa.

Finnairin Aasian kohteet ovat Bangkok, Delhi, Hongkong, Tokio, Shanghai, Soul, Singapore ja uutuuskohde Mumbai. Finnair lentää Bangkokiin, Delhiin, Tokioon ja Singaporeen päivittäin, Mumbaihin ja Souliin kolmesti viikossa, Hongkongiin kahdesti viikossa ja Shanghaihin kerran viikossa. Finnair peruu lentonsa Japanin Fukuokaan, Nagoyaan, Osakaan, Tokion Hanedaan ja Sapporoon kesäkaudelta 2022. Finnair myös siirtää uuden Etelä-Korean Busanin reitin avausta.