Moni äiti haluaisi olla äitienpäivänä yksin – tässä hyvä syy

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useimmat äidit haluaisivat äitienpäivänä nukkua pitkään, aamupalan sänkyyn ja viettää aikaansa puhtaassa kodissa ilman, että he olisivat joutuneet sitä itse siivoamaan. Lasten tekemät kortit ja märät pusut ovat korvaamattomia. Mutta mitä äidit oikeasti haluavat sen lisäksi? Vapaapäivän ja yksinoloa.

Moni äiti kaipaa kipeästi omaa aikaa. He haluaisivat viettää vaikkapa yhden päivän vuodesta tehden pelkästään asioita, joista he itse nauttivat. Tämä voi tarkoittaa pientä matkaa, museovierailua, shoppailua, hemmotteluhoitoja, kirjojen lukemista, herkuttelua, maratoonipuheluita, lepäämistä, masturboimista, neulomista, ulkoilua, valokuvaamista tai mitä tahansa, mistä he saavat hyvän olon. Mukana voi olla ystävä, mutta harvoin kukaan muu perheestä.

Pääasia on, että he eivät joudu juoksemaan kellon perässä, tekemään asioita muiden hyväksi tai tinkimään omasta ajastaan. Totaalinen ja muusta maailmasta erotettu oma aika on monen äidin suurin unelma. Se, että he saavat pyhittää vuodesta yhden päivän täysin ja pelkästään itselleen. Valitettavan usein äitienpäivä kulminoituu kermakakkukahveihin ja kukkapuskaan, jolloin tiskit hoitaa – kukapa muukaa kuin äiti itse. Äitienpäivää vietetään 8. toukokuuta.