Ensi kesän Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalla – mukaan pääsee myös Mikkelistä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailija pääsee ensi kesänä jälleen laivalla Mikkelin satamasta suoraan Saimaan aalloille muutaman vuoden tauon jälkeen. Aino-laivalla toteutettava uusi reitti vie Mikkelin satamasta Kenkäveron, Kyyhkylän ja Heimarin kautta Astuvansalmen kalliomaalauksille ja Kallioniemen huvilalle saakka.

– Uusi reitti Mikkelin satamasta on täydellinen lisä Hop On Hop Off -reitteihin. Tämän reitin lisäksi toteutamme viime kesänä aloitetut takuulähtöiset bussi- ja veneretket Anttolasta Neitvuorelle ja Ristiinasta Astuvansalmelle sekä bussiretken Mikkelin kaupunkikohteisiin, sanoo projektipäällikkö Hanna Airas Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hankkeesta.

Viime kesän Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalle onnistuivat hänen mukaansa yli odotusten. Aikataulutettujen bussi- ja venekuljetusten kyydissä matkusti kesällä lähes 800 matkustajaa. Hanke tarjoaa mahdollisuuden kokea Saimaan upea järviluonto ja sen rannoilla olevat matkailukohteet myös ilman omaa autoa tai venettä.

– Aloitamme tulevana kesänä retket jo kesäkuun alussa ja jatkamme syyskuun loppuun saakka. Tällä tavoin pidennämme sesonkia ja parannamme toimialan kannattavuutta, Airas kertoo.

kuvaaja: Jonne Vaahtera, Kixit Oy