Poliisin tehovalvonnan tulos – lähes 2 000 autoilijaa kiinni ylinopeudesta

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suoritti 21.-27. maaliskuuta ylinopeuksien tehovalvontaa eri puolilla maata. Nopeuksia tarkkailtiin erityisesti pääteillä, mutta myös taajama-alueilla. Poliisipartiot tavoittivat tehovalvonnan aikana 1 950 ylinopeutta ajavaa henkilöä.

Valvonnassa jäi kiinni myös 47 etsintäkuulutettua henkilöä. Lisäksi poliisi kirjasi 24 huumausaineisiin liittyvää rikosta, kolme ampuma-aserikosta ja kahdeksan omaisuusrikosta. Valvontaa toteutettiin kaikkina vuorokauden aikoina keskittyen valoisan aikaan ja koviin ylinopeuksiin. Mukana oli myös useita siviilimallisia poliisiautoja.

Poliisi kertoo tiedotteessaan olevansa huolissaan ylinopeuksien lisääntymisestä. Tehovalvontaviikon aikana kirjatuista ylinopeuksista 86 oli epäiltyjä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan valvonta tulee tarpeeseen erityisesti kevätaikaan hyvien säiden houkutellessa osaa kuljettajista ylilyönteihin.